'Te zware' Suarez krijgt bikkelharde kritiek: 'Had zak aardappelen op zijn rug'

'Te zware' Suarez krijgt bikkelharde kritiek: 'Had zak aardappelen op zijn rug'

24 november - 21:15
0

Luis Suárez kon donderdagmiddag niet zijn stempel drukken op Uruguay tijdens het duel met Zuid-Korea (0-0). De 35-jarige spits maakte allesbehalve indruk op de Nederlandse analisten Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay.

Uruguay stelde teleur tegen Zuid-Korea. Op een kopbal van Diego Godín en een afstandsschot van Federico Valverde na (beiden paal) werd er nauwelijks iets gecreëerd. Suárez, die onlangs nog kampioen werd in eigen land met Nacional, liep er bij vlagen wat verloren bij. 

Volgens Afellay kan het niet lang meer duren voordat de voormalig Ajax-aanvaller zijn schoenen aan de wilgen hangt. "Je merkt dat hij op zijn laatste tenen loopt. Hij oogt wel wat zwaar en hij heeft natuurlijk heel veel ingeleverd qua explosiviteit", aldus de voormalig Oranje-international in de studio van de NOS. 

Collega-analist Van Hooijdonk sluit zich aan bij de woorden van de Afellay. "Als je hem zo ziet rennen is het net alsof er vijftien kilo teveel aan zit. Ik ben ervan overtuigd dat hij stukken minder fit is dan toen hij bij FC Barcelona en Atlético Madrid speelde". Afellay doet er nog een schepje bovenop. "Het was alsof hij een zak aardappelen op zijn rug had."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie