Uruguay en Zuid-Korea verwennen de fans niet en delen de punten

24-11-2022 15:59
1

Voor de vierde keer dit WK is een duel geëndigd in een 0-0 gelijkspel. Donderdagmiddag waren het Uruguay en Zuid-Korea die niet tot scoren kwamen. Vooral de Zuid-Amerikanen stelden teleur in het Education City Stadium.

Bij Uruguay waren er basisplaatsen voor de gelouterde internationals Luis Suárez, Diego Godin en Martin Cáceres. Ook Liverpool-aanvaller Darwin Nuñez verscheen aan de aftrap. Bij Zuid-Korea was er uiteraard een basisplaats voor sterspeler Heung-Min Son. De Uruguayanen, die op het laatste WK in 2018 strandde in de kwartfinale, konden hun favorietenrol in de openingsfase niet waarmaken. Pas na een klein halfuur spelen kreeg het een goede mogelijkheid. De aanval strandde echter na een slechte pass van Mathías Olivera.

Vlak voor rust kreeg Zuid-Korea de grootste kans van de wedstrijd. De ploeg van bondscoach Paulo Bento sneed prachtig door de Uruguyaanse defensie, waarna de bal voor de voeten kwam van Hwang Ui-jo, die van dichtbij over schoot. Even daarna kopte Godin (36) uit een corner nog op de paal. Het bleek een van de laatste wapenfeiten.

De tweede helft was behoorlijk teleurstellend. Beide landen oogde vrij tandeloos en kwamen op een paar afstandsschoten na niet echt tot kansen. Real Madrid-middenvelder Federico Valverde was vlak voor tijd nog wel dichtbij de 1-0, maar zijn schot ging op de lat. Door het gelijkspel komen Uruguay en Zuid-Korea nu op één punt. De andere landen in groep H, Portugal en Ghana, staan om 17.00 uur tegenover elkaar.