Courtois is penaltyspecialist: “Onterecht gezegd dat dit slecht punt is bij mij”

Courtois is penaltyspecialist: “Onterecht gezegd dat dit slecht punt is bij mij”

24 november - 15:11
7

Thibaut Courtois was tegen Canada de held nadat hij vroeg in de wedstrijd een strafschop van Alphonso Davies kon stoppen. De doelman lijkt plots een specialist te zijn geworden.

In het verleden werd vaak geopperd dat penalty’s stoppen niet het sterkste punt was van Courtois, maar dat lijkt helemaal te zijn veranderd. Hij kreeg van 2010 tot en met 2021 55 strafschoppen tegen en stopte er acht, dat is 14 procent. Maar dit jaar zit de goalie op vijf reddingen van negen penalty’s.

Dat is maar liefst een percentage van 56 procent. Schitterende cijfers dus voor Courtois. “Tja, het wordt soms wat ten onrechte gezegd dat dit een slecht punt is bij mij. Men beweert dat ook snel, want de laatste twee jaar heb ik op dat vlak veel betere statistieken. Al is er ook wat geluk mee gemoeid.”

Courtois had zijn huiswerk gedaan en wist welke hoek Davies ging kiezen. “Ik had de strafschoppen goed bestudeerd”, citeert Het Nieuwsblad. “Davies trapte er weliswaar nog maar twee, maar allebei rechts. Ik solde wat met hem en zo lukte het.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie