Trossard: Ik ben honderd procent klaar voor een volgende stap

Trossard: "Ik ben honderd procent klaar voor een volgende stap"

24 november - 12:00
22

Leandro Trossard moest woensdag opnieuw vrede nemen met een invalbeurt tegen Canada. De Belgische fans willen hem wel graag in de basiself zien. Dat doet Trossard heel veel deugd. 

"Iedereen in België vindt dat ik moet spelen. Die erkenning is fijn", aldus Trossard bij Humo"Maar ik kan toch moeilijk met woorden tegen de bondscoach ingaan? Zoiets keert altijd als een boemerang in je gezicht terug. Ik zie de commentaren al voor me mocht ik een mindere match spelen: 'Zie je wel!' Ik verkies met mijn voeten te spreken. Als de bondscoach me nodig heeft, zal ik er staan. Hij weet dat.»

Misschien kan Trossard wel een transfer afdwingen op dit WK. "Ik zit nú in mijn beste vorm en wil nú zoveel mogelijk spelen. Ik zal blij zijn als ik me op dit WK kan tonen. En daarna… (denkt na) Ik voel me 100 procent klaar voor een volgende stap. Ik weet wat ik kan: als ik bij een Champions League-ploeg binnenraak, zal ik ook daar een basisplaats kunnen claimen. Maar alle puzzelstukjes moeten passen."

In de zomer waren er al geruchten over onder meer Arsenal en Chelsea, maar die werden nooit concreet. Dit seizoen scoorde Trossard al zeven doelpunten in de Premier League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie