Als Mignolet een Nederlander was, dan was hij onze nummer één

"Als Mignolet een Nederlander was, dan was hij onze nummer één"

24 november - 11:00 Laatste update: 11:07
11

Nederland is op zoek naar een nieuwe topkeeper. Andries Noppert van SC Heerenveen moet nu de meubelen redden. Ruud Vormer had graag zijn ploegmaat Simon Mignolet bij Oranje gezien. 

"In België heb je Simon Mignolet en Thibaut Courtois, twee wereldkeepers", vertelt Vormer bij Het Nieuwsblad. "Wij hadden vroeger Edwin van der Sar. Maar een doelman die in het buitenland aan de top keept, hebben we nu even niet. Mocht Simon een Nederlander zijn, dan was hij de nummer één en had hij al wat meer interlands geteld dan 35 stuks. Misschien krijgt Noppert wel die kans."

Vormer toont wel respect voor Noppert. "Als een modern sprookje. Bijna gestopt, slechts een dertigtal wedstrijden in de Eredivisie onder de riem en nu in doel bij Oranje. Ik kende die jongen niet. Maar in die eerste wedstrijd van Oranje maakten de doelmannen wel een verschil. Mendy van Senegal keepte heel matig, bij beide goals. En Noppert pakte een paar goeie ballen. Goeie voetjes heeft hij, volgens mij."

Vrijdag kan Noppert zijn talent misschien nog een keer bewijzen. Nederland speelt dan namelijk de tweede poulewedstrijd tegen Ecuador. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie