Jubelstemming in Spanje na 'demonstratie': 'Reïncarnatie van Xavi en Iniesta'

Jubelstemming in Spanje na 'demonstratie': 'Reïncarnatie van Xavi en Iniesta'

23 november - 23:24
0

De Spaanse pers reageert uitbundig op de 7-0 overwinning op Costa Rica. Het was de grootste overwinning in de Spaanse WK-geschiedenis. Dat biedt perspectief, schrijven de kranten.

Spanje liet geen spaan heel van Costa Rica en de wedstrijd was na een halfuur eigenlijk al gespeeld. 'La Roja heeft vuurwerk laten zien. Het was een geweldige wedstrijd met persoonlijkheid', jubelt Marca.

Het festival had vele hoofdrolspelers. De goals werden gemaakt door de estudiantes (studenten, red.) en alles klikte. Van het zetten van druk tot de aannames, van diepgang tot de vurigheid in de schoten, en ook belangrijk: Luis Enrique heeft rust kunnen geven aan zijn belangrijkste spelers', klinkt het. 'Het was een historische exhibitie.'

AS durft een stap verder te gaan. 'Tiki-taka is terug. Costa Rica kwam er niet aan te pas. Bondscoach Luis Fernando Suárez van Costa Rica stond wanhopig te ijsberen aan de zijlijn. Het is een stijl van Spanje om trots op te zijn. Het was een demonstratie. Dit team ademt voetbal.'

'Luis Enrique toonde durf en koos voor Rodri als centrumverdediger en Marco Asensio speelde als valse 9. En op het middenveld, gevormd door de drie Blaugranas, was Busquets net zo goed als in het WK van 2010, terwijl Pedri en Gavi de reïncarnatie zijn van Xavi en Iniesta', keek Mundo Deportivo met een Barça-oog naar de wedstrijd.

SPORT trekt die lijn door. 'Het was de Gavi-show. Hij werd man van de wedstrijd en is nu Spanje's jongste doelpuntenmaker op het WK. Maak je borst maar nat voor een Spanje dat Qatar binnen is gestormd met talent, jeugd en heel veel ambitie'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie