Vanhaezebrouck ziet groot probleem bij de Rode Duivels, Waes wijst naar Witsel

Vanhaezebrouck ziet groot probleem bij de Rode Duivels, Waes wijst naar Witsel

23 november - 22:45
12

De Rode Duivels kenden woensdag een bijzonder moeilijke partij tegen Canada. De nationale ploeg won wel met 1-0, maar overtuigend was het niet. Hein Vanhaezebrouck weet waar het grote probleem lag.

De trainer van KAA Gent vond dat het voetballend een pak beter kon bij de Rode Duivels. Volgens hem liep het bij de verdediging al mis. "De verdedigers speelden geen enkele bal naar het centrum. Alle passes waren lateraal. Vertonghen en Dendoncker speelden er elk misschien twee naar het centrum tijdens de partij", analyseert hij bij Sporza.

Maar hij wijst ook naar het middenveld van de Rode Duivels, dat volgens hem niet juist stond. "Je hebt op het middenveld een man nodig die echt kan voetballen. Tielemans stond in de eerste helft veel te hoog en speelde enkele dramatische ballen vooruit. Het duurde ook veel te lang om De Bruyne te vinden. Dat miste ik echt enorm en hebben we in de eerste helft helemaal niet gedaan", geeft hij aan.

Ik was verschoten van Witsel en Tielemans. De omschakeling was echt dramatisch", besluit hij. En ook Tom Waes was niet onder de indruk. Vooral van Axel Witsel. "Ik vond hem heel lui. Er was blijkbaar geen wil om te winnen in bij hem. Hij deed echt niets", sloot hij nog af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie