Courtois blij met zege, maar beseft dat het beter moet: “Anders blijven we harken”

Courtois blij met zege, maar beseft dat het beter moet: “Anders blijven we harken”

23 november - 22:13
0

De Belgische held van de avond was Thibaut Courtois. Vroeg in de partij stopte de doelman van de Rode Duivels een strafschop van Alphonso Davies. Na de match was Courtois blij met de 1-0 zege tegen Canada, maar hij besefte zeker ook dat België nog moet groeien in het toernooi.

Een vrij ontspannen Courtois verscheen voor de camera van de NOS. Daar kreeg hij de vraag of hij de beste doelman ter wereld is? "Misschien vorig seizoen wel. Ik kreeg toch die prijs. Dit seizoen was het in het begin lastig. Ik had links en rechts wat kwaaltjes. Daar ga ik niet verder op in, maar nu speel ik zonder pijn en dat is een goed gevoel."

Ook een goed gevoel voor Courtois was dat hij wéér de nul hield voor de Rode Duivels. Dat deed hij dus door onder meer een strafschop te stoppen. "Beginnen aan een toernooi met een clean sheet is fijn. In het begin van mijn loopbaan was ik geen strafschopkiller, maar de voorbije jaren ben ik daarin gegroeid bij Real Madrid. Ik stopte er vijf van de tien."

De Rode Duivels speelden tegen Canada niet goed. Dat moest ook Courtois beamen. "Heel eerlijk, vandaag was ons niveau tegen Canada niet goed genoeg. We moeten onze tijd nemen en de vrije man zoeken. We moeten durven onder de pressing uit te voetballen. Als we dat niet gaan doen, dan blijven we het hele toernooi harken", concludeerde de doelman van de Rode Duivels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie