VP Rapport: Courtois redt België, onzichtbare Witsel en defensie op lemen voeten

VP Rapport: Courtois redt België, onzichtbare Witsel en defensie op lemen voeten

23-11-2022 22:10 Laatste update: 23-11-2022 22:10
79

De Rode Duivels zijn erin geslaagd om het WK te beginnen met een overwinning. Het werd 1-0 tegen Canada, maar overtuigend was het niet. De Noord-Amerikanen verdienden eigenlijk meer en waren de hele partij te betere. Dat zorgt ook voor enkele slechte scoren in het rapport van VoetbalPrimeur België.

Courtois – 8
De perfecte wedstrijd bestaat niet, maar deze was niet veraf. Met een cruciale penaltyredding bewees Courtois nog maar eens dat hij de beste doelman ter wereld is en hield de Rode Duivels met enkele goede saves ook meermaals recht. Broodnodig.

Vertonghen – 4
Moest de leider achterin zijn, maar het was eerder lijden voor Vertonghen. De Canadese defensie maakte het de Anderlecht-man bijzonder moeilijk. Werd keer op keer afgetroefd door onder andere Club Brugge-speler Tajon Buchanan.

Alderweireld – 5,5
Had het achterin meermaals moeilijk, maar bleef zich wel staande houden. Wist zijn partij toch nog wat kleur te geven met een wereldassist op Michy Batshuayi.

Dendoncker – 5
Kreeg de voorkeur op Zeno Debast, maar had het net zoals zijn ploegmaats achterin heel moeilijk. De tweede helft kwam hij toch wat beter voo de dag.

Carrasco – 4
Veroorzaakte (ongewild) een strafschop met de handsbal en had verder weinig in de pap te brokken. Ging bij de rust naar de kant.

Witsel – 4
De onzichtbare man op het middenveld. Staat op het veld om voor het evenwicht te zorgen, maar daar slaagde hij duidelijk niet in.

Tielemans – 4,5
Enkele goede loopacties, maar werd ook keer op keer overgeslagen door zijn ploegmaats. Kon ook geen enkele keer echt zijn goede pass tonen en was slordig in balbezit. Werd bij de rust terecht vervangen.

Castagne – 4
Misschien wel de slechtste man op het veld. Vooral dan in de eerste helft. Probeerde wel vaak in de aanval betrokken te zijn, maar verloor zowat elke bal. Ook verdedigend zag het er met momenten bijzonder pijnlijk uit. Stond in de tweede helft op links, maar dat zorgde niet voor veel beterschap.

Eden Hazard – 5
Kreeg de voorkeur op Leandro Trossard, maar bewees nog maar eens dat dat misschien niet de juiste keuze is. Op enkele knappe controles toonde Hazard dat het vet helemaal van de soep is bij hem.

De Bruyne – 5
De Bruyne was duidelijk niet in 'Man City-vorm'. Kon in de eerste helft amper een goede bal geven. Herstelde zich in de tweede helft wel wat nadat Canada de Rode Duivels nog meer ruimte gaf. Toch mogen we meer verwachten van KDB.

Batshuayi – 5
In balbezit had je weinig aan Batshuayi, die meermaals een bal verloor en ook enkele kansen verprutste. Was uiteindelijk toch van levensbelang door de wereldpass van Alderweireld te verzilveren met een doelpunt. Stond in de tweede helft, mede dankzij een betere De Bruyne, ook beter te voetballen.

Amadou Onana – 6
Waar Witsel niet in slaagde, deed Onana dat wel. De Everton-man bracht meer evenwicht, intensiteit en schwung op het middenveld en leek zich daarmee tch helemaal in de basis gespeeld te hebben. Hopen we.

Thomas Meunier – 4
Verving Carrasco, maar zorgde niet voor veel beterschap. Was op een bepaald moment ook een risicopatiënt met enkele gevaarlijke tackles en dreigde een rood karton te krijgen.

Leandro Trossard – 5
Viel in voor Hazard, maar zorgde niet voor een groot verschil. Probeerde wel gevaarlijk te zijn, al verloor hij ook iets te vaak de bal om zich helemaal in de basis te kunnen werken.

Lois Openda – te laat ingevallen om te beoordelen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie