Courtois en Alderweireld helpen matige Rode Duivels voorbij Canada

23-11-2022 21:54
182

Eén grote zucht van opluchting in België. De Rode Duivels kenden een bijzonder moeilijke partij tegen Canada, maar zijn er toch in geslaagd om de drie punten te pakken. De treffer van Michy Batshuayi was genoeg om met 1-0 te winnen.

Bij de Canadezen kregen we met Tajon Buchanan (Club Brugge) en Jonathan David (ex-KAA Gent) enkele bekende koppen te zien, terwijl Roberto Martinez ervoor koos om Eden Hazard een basisplaats te gunnen en Leander Dendoncker te verkiezen boven Zeno Debast.

De partij begon al snel met een vroege kans voor Michy Batshuayi, maar het waren de Canadezen die aanvankelijk de wedstrijd namen. De enthousiaste Noord-Amerikanen probeerden de Rode Duivels het voetballen te beletten en trokken vol in de aanval. Daar werd men in de achtste minuut voor beloond met een strafschop na een handsbal van Yannick Carrasco.

Toch kwam die volledige beloning er niet. Courtois toonde nog maar eens waarom hij de beste doelman ter wereld is en wist de strafschoppen te stoppen. De Canadezen gaven echter niet op en speelden de Duivelse defensie helemaal aan gort, zonder echt tot groot gevaar te komen.

Het gaf de Rode Duivels de kans om het evenwicht te herstellen en zich weer helemaal in de partij proberen te spelen. Dat leidde ook tot enkele kansjes voor onder andere Batshuayi, maar de Canadezen bleven toch de betere ploeg op het veld. De Noord-Amerikanen werden daar uiteindelijk ook voor afgestraft. Vanuit het niets stond het ineens 1-0 na een uitstekende pass van Toby Alderweireld en ditto afwerking van Michy Batshuayi.

Roberto Martinez greep bij de rust in en bracht Thomas Meunier en Amadou Onana op het veld. In de tweede helft kwamen de Rode Duivels er toch wat beter uit en hadden de mannen van Martinez toch wat meer balbezit, zonder daar ook echt iets uit te puren. Het werd een hevige strijd, met ook een Canada dat nog vol zocht naar die gelijkmaker.

Het publiek zette zich alleszins helemaal achter de Canadezen en de Noord-Amerikanen bleven zoeken naar dat doelpunt. Dat kostte hen echter flink wat energie en de Rode Duivels kregen ook heel wat ruimte om te counteren. Een doelpunt kregen we ondanks kansen voor voornamelijk Canada uiteindelijk niet meer te zien. Het bleef bij die 1-0.