Braaf in de pas lopen: Rode Duivels zullen statement van Duitsland niet herhalen

Braaf in de pas lopen: "Rode Duivels zullen statement van Duitsland niet herhalen"

23-11-2022 16:46
11

De Duitsers hebben zich verrassend de kaas van het brood laten eten tegen Japan (1-2), maar voor aanvang van hun openingsmatch op het WK in Qatar scoorden ze wél punten. Met een krachtig statement maakten ze duidelijk dat ze het niet eens zijn met de politiek van de FIFA. De Rode Duivels zullen dat voorbeeld evenwel niet volgen.

De Duitse nationale ploeg liet zich al gelden op de ploegfoto. Daarin hielden alle elf basisspelers hun hand voor de mond, om de zwijgcultuur binnen de FIFA symbolisch aan de kaak te stellen. Ook in de tribunes sprak Duitsland zich uit. Zo ging Nancy Faeser, Duits Minister van (onder andere) Binnenlandse Zaken, naast Gianni Infantino zitten, mét de veelbesproken One Love-band om de linkerarm.

Onze oosterburen laten zich dus niet van de wijs brengen door het eerdere verbod van de FIFA. Bij de Belgische voetbalbond heerst er meer terughoudendheid, zo blijkt. Ruben Van Gucht liet in Villa Sporza weten dat er voorlopig geen gelijkaardige actie gepland staat bij de Rode Duivels. Dat had de journalist vernomen van persverantwoordelijke Stefan Van Loock. "Al kan dat misschien nog veranderen ter elfder uur", zette hij de deur toch nog op een kiertje.