Rüdiger heeft het verkorven met arrogant loopje: Nooit tegenstander kleineren

Rüdiger heeft het verkorven met "arrogant" loopje: "Nooit tegenstander kleineren"

23-11-2022 16:25
5

Antonio Rüdiger maakte deel uit van een Duitse defensie die er niet best uit zag tegen Japan. De Real Madrid-verdediger viel op wegens het uithalen van een wel heel rare frats. Het leek wel alsof hij de wedstrijd tegen Japan niet serieus nam, wordt gesteld bij Villa Sporza.

Volgens Youri Mulder bezondigden enkele Duitsers zich simpelweg aan "arrogantie". "Er waren een aantal keren dat hij erg goed verdedigde, Rüdiger. Fysiek is hij sterk. Maar op een gegeven moment wordt hij zó zeker van zichzelf ... Hij voelt zich top en super, het is ook een beetje een gekke kerel. Dit soort dingen kan je echter beter niet doen. Zo'n tegenstander denkt dan meteen ook: "Nu, we zullen jou eens wat laten zien ..."."

Wesley Sonck deelt de mening van zijn mede-analist. "Dat is altijd het nadeel. Hij verdedigt heel goed, maar je speelt in team, hé. Als je er uiteindelijk dan nog twee binnen krijgt, doet dat pijn, denk ik. Als je dan zelf die beelden gaat herbekijken na de match ... Dan zal die het de tweede wedstrijd toch niet meer doen."

Mulder pikt daar gretig op in. "Dit moet je gewoon nooit doen. Je tegenstander kleineren. Dit is een vorm van kleineren. Zo van 'jij komt er nooit langs'", besluit de Nederlander. Duitsland verloor tegen Japan nog met 1-2 en staat hierdoor een lastig karwei te wachten om alsnog door te gaan naar de knock-outfase van het WK. Groepsgenoot Spanje komt later op woensdag nog in actie tegen Costa Rica.