Opmerkelijk: FA schorst en beboet vertrokken Ronaldo

Opmerkelijk: FA schorst en beboet vertrokken Ronaldo

23-11-2022 15:28
2

De Engelse voetbalbond FA heeft Cristiano Ronaldo geschorst voor twee duels. Daarnaast ontvangt de Portugees, die dinsdag officieel brak met Manchester United, een boete van ruim 50.000 euro.

Reden voor de sancties is een incident op Goodison Park, eerder dit jaar. De 37-jarige aanvaller uitte destijds na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Everton zijn frustraties door de telefoon van de autistische jongen én Everton-fan Jake uit zijn handen te slaan. Jake hield daar blauwe plekken aan over. 

Ronaldo zal de schorsing niet uitzitten bij United, aangezien de club en speler nu uit elkaar zijn. Het is vooralsnog onduidelijk of de schorsing blijft staan zodra hij na de winterstop zijn handtekening zet onder een contract bij een nieuwe werkgever. 

De aanvaller, die donderdag met Portugal tegenover Ghana staat op het WK, bood na het moment publiekelijk via Instagram zijn excuses aan. 'Het is nooit makkelijk om je emoties in bedwang te houden na lastige momenten. Toch moeten we altijd respect houden en het goede voorbeeld zijn voor jongeren die van dit mooie spelletje houden.' United verstuurde daarop een uitnodiging naar Jake, die de aanvaller mocht ontmoeten, maar daar had hij geen trek in.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie