'United gaat na vertrek van Ronaldo met miljoenen op zoek naar doelpunten'

'United gaat na vertrek van Ronaldo met miljoenen op zoek naar doelpunten'

23-11-2022 14:41 Laatste update: 15:02
2

Manchester United wil zich in januari versterken met een spits. De Engelse grootmacht heeft het contract van Cristiano Ronaldo ontbonden en is op zoek naar een opvolger van de Portugees.

United heeft al een schaduwlijst opgesteld met spelers die Ronaldo kunnen vervangen, meldt Manchester Evening News. Erik ten Hag wil graag een aanvaller met scorend vermogen aan zijn selectie toevoegen en door het vertrek van Ronaldo is dat mogelijk. MEN noemt Cody Gakpo en Memphis Depay, die afgelopen zomer ook al op de radar stonden, als potentiële kandidaten. Financieel gezien lijkt het onwaarschijnlijk dat een van beide Oranje-internationals naar Old Trafford verkast.

Ten Hag zou zeventien miljoen euro kunnen uitgeven aan een nieuwe spits. Naast Gakpo worden ook Brian Brobbey, Marko Arnautovic (Bologna) en Benjamin Sesko (RB Leipzig) genoemd. Scorend vermogen is nodig voor United. Marcus Rashford is met acht doelpunten clubtopscorer. Na veertien Premier League-duels heeft United pas twintig keer gescoord.