Sonck ziet belangrijke kwaliteit bij Rode Duivels: “Snelheid kan match beslissen

Sonck ziet belangrijke kwaliteit bij Rode Duivels: “Snelheid kan match beslissen"

23-11-2022 14:27
13

Voor de wedstrijd van Duitsland tegen Japan gaven de analisten op Sporza nog even hun kijk op de wedstrijd van de Rode duivels tegen Canada. Wesley Sonck gelooft dat de Rode Duivels een erg belangrijke kwaliteit bezitten. 

De voormalige speler van onder andere Club Brugge gelooft dat snelheid binnen de kern één van de doorslaggevende kwaliteiten kan zijn dit WK. Sonck merkte op dat de ploegen die vooraan snelle spelers hebben een match makkelijker kunnen beslissen. Hij gelooft dat de Rode Duivels die kwaliteit in hun rangen hebben. 

Op de vraag of er dit WK Sonck al iets opgevallen was antwoordde de analist dat de ploegen met heel veel snelheid voorin het verschil maken. “Die ploegen gaan dus heel ver geraken. Ik denk aan Frankrijk en Engeland.” Die ploegen hebben Sonck positief verrast. “ Soms is het tegen kleine landen niet makkelijk om het verschil te maken, dan is snelheid belangrijk”. Sonck merkt op dat de Rode Duivels ook die kwaliteit bezitten. “Met Doku kan je van de bank heel veel snelheid inbrengen. Kevin De Bruyne is heel snel en ook Openda is erg snel”, klinkt het bij Sonck. “Ik vind dat wel een pluspunt.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie