Di Rupo reageert op WK in Qatar: FIFA laat zien dat het enige wat telt geld is

Di Rupo reageert op WK in Qatar: "FIFA laat zien dat het enige wat telt geld is"

23-11-2022 14:06
13

Na het verbod op het dragen van de regenboogarmband heeft Elio Di Rupo zich uitgesproken tegen de FIFA. Di Rupo is diep teleurgesteld over het verbod op het dragen van de ‘One Love’-armband.

De ‘OneLove’-aanvoerdersband, die discriminatie in alle vormen bestrijdt, is verboden door de FIFA. De federatie heeft zware straffen heeft opgelegd aan spelers die het verbod negeren. Di Rupo is teleurgesteld: “Ik geef de FIFA de rode kaart voor haar houding tegenover teams die OneLove-armbanden dragen", schreef hij op Twitter. “Dit is onaanvaardbaar en druist in tegen de inclusieve waarden die de sport bijbrengt. Ik moedig de Rode Duivels sterk aan om het te dragen!"

De Rode Duivels hadden maandag gezegd dat ze hadden besloten de armband niet te dragen, uit vrees voor de gele kaarten die voor het overtreden van de regels worden gegeven. "Ik ben bang om iets te zeggen. Ik voel me niet op mijn gemak”, klonk het bij Jan vertonghen. “Het is een ongelukkige situatie die ik nog nooit in het voetbal heb meegemaakt en ik hoop dat ik het niet nog eens hoef mee te maken", zei Vertonghen dinsdag op een persconferentie.

Di Rupo sprak later nog met Sudinfo. "Deze armband was niet alleen een symbool voor LGBTQ+ mensen, maar een teken om te zeggen 'we zijn thuis'", vervolgde Di Rupo. “Het was echt een geweldige kans, maar nu laat de FIFA zien dat het enige dat telt geld is.”