Vertonghen veilt WK-shirts van Rode Duivels: Bieden begint vanaf 50 euro

Vertonghen veilt WK-shirts van Rode Duivels: Bieden begint vanaf 50 euro

23-11-2022 13:43
4

De Rode Duivels openen vandaag het Wereldbeker in Qatar. Jan Vertonghen en co nemen het op tegen Canada. De verdediger van RSC anderlecht lanceert vanuit Doha een liefdadigheidsactie.

Roberto Martinez liet eerder verstaan dat Vertonghen in de basis zal starten tegen de Canadezen. Vertonghen staat ook aan de basis van een mooie actie die hij dus zelf opstartte. Vertonghen gaat kinderen in nood helpen via zijn stichting.

Vertonghen, die tegen Canada zijn 143e wedstrijd van de nationale ploeg zal spelen, lanceert vanuit Qatar een liefdadigheidsactie ten voordele van zijn eigen stichting. In samenwerking met zijn partner Vavato zal hij gesigneerde shirts veilen die door de Rode Duivels tijdens het WK zijn gedragen. De veiling begon op dinsdag 22 november en eindigt op 4 december.

De Jan Vertonghen Foundation helpt gehandicapte, zieke en hulpbehoevende kinderen. De opbrengst wordt geïnvesteerd in speeltuinen en wooneenheden in ziekenhuizen. Daarnaast geeft Vavato tien duotickets weg voor een wedstrijd met Vertonghen en een officieel WK-shirt gesigneerd door alle Rode Duivels. "Ik heb de Jan Vertonghen Foundation gelanceerd ter gelegenheid van mijn 100ste interland als Rode Duivel", aldus Vertonghen. “Ik hoop dat kinderen in nood met deze actie hun zorgen even kunnen vergeten." Het bieden zou bij 50 euro beginnen.