UPDATE: Charleroi bevestigt schorsing van ultra's en heeft zware boete gekregen

UPDATE: Charleroi bevestigt schorsing van ultra's en heeft zware boete gekregen

23-11-2022 13:32 Laatste update: 16:11
4

Naar aanleiding van de incidenten tijdens de wedstrijd tegen Mechelen op 12 november heeft de directie van FC Charleroi besloten een deel van haar ultrasupporters van de tribune 4 te bestraffen.

Tijdens de wedstrijd van Charleroi tegen KV Mechelen werd de wedstrijd definitief gestaakt door scheidsrechter Jasper Vergoote. Dit kwam er nadat er vanuit ‘tribune 4’ rookbommen op het veld waren gegooid. De wedstrijd werd in het eerste kwartier al een keer onderbroken. De spelers waren toen voor tien minuten teruggekeerd naar de kleedkamer.

Dinsdagavond gaf de groep "Storm Ultras" een verklaring uit waarin het besluit van de directie werd aangekondigd: "De Black&White Storm Ultras groep krijgt een stadionverbod voor Charleroi wedstrijden van de eerste ploeg. Dit gedurende de komende 2 thuiswedstrijden en de komende 3 uitwedstrijden”, klinkt het in de verklaring. “De directie kondigt het stadionverbod aan voor 100-120 personen. Aangezien de groep ongeveer 500 kaarten telt, zegt de directie zich te zullen richten op de meest actieve."

De Storm Ultras nemen nota van de beslissing. In afwachting van de officiële mededeling van de club die later deze middag wordt verwacht, zegt ook de "BWSU"-groep "nota te nemen van de beslissing in haar verband". Hij voegde eraan toe: "De groep heeft de directie en Mehdi Bayat in het bijzonder herhaald om zowel hun communicatie als het sportieve  beleid te veranderen en te verbeteren. Al deze gebeurtenissen hadden gemakkelijk voorkomen kunnen worden.”

Update 23/11: In een officieel communiqué heeft Charleroi de straf voor de twee ultra-supportersgroepen bevestigd. De club acht hen hoofdverantwoordelijk voor de wantoestanden van de voorbije weken. Verder delen De Zebra's ook mee dat ze zwaar gesanctioneerd zijn door de Belgische voetbalbond. 75.000 euro zullen ze moeten ophoesten. Daarnaast moet Charleroi één duel volledig achter gesloten deuren spelen. In de twee daaropvolgende thuiswedstrijden moet een gedeelte van de tribunes dichtblijven.

In het tweede deel van haar mededeling wijst Charleroi de schuldigen met de vinger. Het hoopt dat zij de hand in eigen boezem steken en 'zich bewust worden van de zwaarte van hun acties'. Anderzijds houdt Charleroi de deur op een kier om de komende weken en maanden verder in dialoog te treden, om zo de gemoederen te bedaren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie