Een kijkje in het Ahmad Bin Ali Stadium, waar de Rode Duivels tegen Canada spelen

Een kijkje in het Ahmad Bin Ali Stadium, waar de Rode Duivels tegen Canada spelen

23-11-2022 14:13 Laatste update: 13:23
1

DH Sport bezocht het Ahmad Bin Ali stadion, de plaats waar de Rode Duivels zullen spelen tegen Canada. De arena zou aan het einde van het toernooi zal worden aangepast. De Rode Duivels maken hun debuut in een hypermodern stadion. 

De Duivels gaan op woensdag het stadion niet inwijden. Die ‘eer’ was voorbehouden voor de Amerikaanse en Welshe fans. Deze woensdag zijn het de Rode Duivels Duivels die het stadion met een capaciteit van 40.000 plaatsen zal moeten temmen. Het Ahmad Bin Ali Stadion is samen met het Khalifa International het enige stadion dat vóór het WK bestond. Al-Rayyan heeft het voordien altijd zijn thuis genoemd. Het is echter moeilijk om het niet als gloednieuw te beschouwen, want het oude stadion is verwoest en volledig herbouwd.

Dit werd de krant onmiddellijk duidelijk bij hun bezoek aan het stadion. De kleedkamers zijn comfortabel en ruim. Een grote massageruimte grenst aan elke kleedkamer. De gangen zijn groot en de gang die naar het veld leidt, biedt de spelers zelfs een laatste verlichting voordat ze het veld betreden, met een toilet dat vlak daarvoor is geïnstalleerd. Als je het veld van het Ahmad Bin Ali Stadion betreedt, vallen de tribunes op. "Tachtig procent van de bouwmaterialen komt uit het oorspronkelijke stadion," vertlede een lid van de organisatie.

Het eerste wat opvalt zijn de enorme airco openingen. Een vrij innovatief systeem maakt het mogelijk de temperatuur in verschillende delen van het stadion te regelen. Zo kan er op de ene stand meer airconditioning zijn dan op de andere. Verder zou na het WK de tweede ring worden afgebroken om de capaciteit van het stadion terug te brengen van 40.000 naar 20.000.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie