Duivelse tegenstanders Marokko en Kroatië vinden geen winnaar

Duivelse tegenstanders Marokko en Kroatië vinden geen winnaar

23-11-2022 12:53 Laatste update: 13:16
39

Het duel tussen Marokko en Kroatië heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. Beide tegenstanders van de Rode Duivels konden op geen enkel moment echt overtuigen en raakten ook niet tot scoren.

Bij de Marokkanen zagen we met Selim Amallah één speler uit de JPL in de basis, terwijl KRC Genk-middenvelder Bilal El Khannouss op de bank begon. Ivan Perisic en Sofyan Amrabat (beiden ex-Club Brugge) begonnen ook aan de wedstrijd, die wel heel erg zenuwachtig begon met twee ploegen die eigenlijk niet helemaal voluit durfden te gaan.

Kansen bleven tot de achttiende minuut uit. Op dat moment liet Ziyech voor het eerst zijn linkerbeen spreken. Youssef En-Nesyri ging net onder een voorzet van de Marokkaan door. In de slotfase van het eerste bedrijf zetten de Kroaten aan en hadden Nikola Vlasic en Modric de openingstreffer op hun schoen. Yassine Bounou toonde zich een sta-in-de-weg, terwijl het schot van Modric over vloog.

Kort na rust blesseerde Mazraoui zich, nadat hij in een uiterste poging de bal binnen te koppen verkeerd terechtkwam. De rechtervleugelverdediger werd langs de kant verzorgd en kon in eerste instantie verder, maar moest zich even later toch noodgedwongen laten wisselen met een heupblessure. Ondanks die aderlating kwamen De Leeuwen van de Atlas niet veel later bijna aan de leiding. Een goede voorzet van Achraf Hakimi kon net niet worden binnengelopen.

Ook een kanonskogel van Hakimi kon, door een uitstekende redding van Kroatië-doelman Dominik Livakovic, niet gepromoveerd worden tot een treffer. Bij een gelijkspel bleef het, waardoor beide landen genoegen moeten nemen met een punt.