Vandenbempt spreekt over keuzes Martinez: Een onbegrijpelijk raadsel

Vandenbempt spreekt over keuzes Martinez: "Een onbegrijpelijk raadsel"

23-11-2022 12:01
16

De Rode Duivels beginnen woensdag eindelijk aan het WK en nemen het op tegen Canada. Hoogstwaarschijnlijk mét Zeno Debast, die in de basis wordt verwacht. Hij lijkt dus de voorkeur te gaan krijgen op Leander Dendoncker, die helemaal uit het vizier is verdwenen.

Volgens Peter Vandenbempt is dat misschien wel de belangrijkste beslissing van Martinez voor de partij tegen Canada. "De bondscoach wacht een mega-beslissing: wat gaat hij doen achterin", vraagt hij zich af bij Sporza.

Debast kreeg de laatste weken al flink wat kritiek en ook Vandenbempt lijkt nog niet helemaal overtuigd om hem ook een basisplek te gunnen. "Hij is een onmiskenbaar talent, maar toonde zich kwetsbaar bij de nationale ploeg. Door Debast te zetten, zou Martinez toch zijn nek uitsteken", geeft Vandenbempt aan.

Dendoncker zal zich dus tevreden moeten stellen met een plaatsje op de bank. Dat plekje kreeg hij de laatste interlands ook steevast. "Voor mij is het een onbegrijpelijk raadsel waarom Dendoncker de voorbije interlands geen minuut speelde", geeft Vandenbempt nog aan.