Verwachte elf Rode Duivels: ‘Debast krijgt kans, Batshuayi boven Openda’

Verwachte elf Rode Duivels: ‘Debast krijgt kans, Batshuayi boven Openda’

23-11-2022 08:00 Laatste update: 08:09
53

De Rode Duivels nemen het vanavond op tegen Canada in de eerste groepswedstrijd van het WK in Qatar. VoetbalPrimeur.be brengt de verwachte elf van bondscoach Roberto Martinez naar buiten.

Martinez liet gisteren op de persconferentie al weten dat Eden Hazard zal starten. De aanvoerder van de Rode Duivels speelt niet veel in clubverband bij Real Madrid, maar krijgt op het WK nog wel het vertrouwen.

Ook Zeno Debast krijgt vertrouwen. De jonge verdediger van Anderlecht wordt ook in de basis verwacht en vormt samen met ervaren rotten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de verdediging.

Op het middenveld roept men om Amadou Onana, maar de keuze Youri Tielemans-Axel Witsel lijkt gemakkelijker. Voorin krijgt Michy Batshuayi dan weer de voorkeur op Lois Openda als vervanger van Romelu Lukaku.

Verwachte elf Rode Duivels: Courtois - Debast, Alderweireld, Vertonghen - Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco - E. Hazard, Baytshuayi, De Bruyne

Verwachte elf Canada: Borjan - Johnstone, Vitoria, Miller - Buchanan, Hutchinson, Eustaquio, Adekugbe - David, Larin, Davies