Frankrijk aan de hand van Giroud en Rabiot naar winst: 'Een verpletterende indruk'

Frankrijk aan de hand van Giroud en Rabiot naar winst: 'Een verpletterende indruk'

22-11-2022 22:47
9

De Franse media waren lovend na de overwinning van 'Les Bleus' op Australië dinsdagavond (4-1). De Fransen kregen een vroege goal tegen, maar daarna wisten ze de wedstrijd goed om te draaien. In de Franse media werden twee spelers in het bijzonder bewierookt.

Volgens L’Équipe kende de ploeg van bondscoach Didier Deschamps een mindere start. "Het begin van de wedstrijd werd overschaduwt door de blessure van Lucas Hernández. Daardoor kreeg de ploeg ook de eerste goal tegen. De spelers waren uiteindelijk niet heer en meester, maar ze bleven wel de dominante partij. Door deze overwinning staan ze bovenaan in de poule en geven ze een echt signaal af aan de concurrenten die ook in de race zijn voor het Wereldkampioenschap."

Ook RMC Sport zag een goede wedstrijd van de Fransen. Adrien Rabiot was volgens hen de ware regisseur op het middenveld. "Rabiot zette het team op de goede weg na de openingsgoal. Hij was het symbool van hoe het team zich terugvocht. In de eerste helft maakte hij de gelijkmaker en gaf hij een assist op de 2-1. Voor een eerste optreden op een WK liet hij een verpletterende indruk achter."

Bij Maxifoot spreken ze naast een goede Rabiot ook over een 'historische' Olivier Giroud. De aanvaller maakte twee doelpunten en is nu samen met Thierry Henry gedeeld topscorer aller tijden van Frankrijk. "Giroud heeft de taken van Benzema tot nu toe goed overgenomen. Hij was belangrijk met doelpunten. In het begin had hij het wat moeilijk, maar je zag hem per minuut beter worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie