Frankrijk herstelt zich na vroege dreun en is veel te sterk voor Australië

Frankrijk herstelt zich na vroege dreun en is veel te sterk voor Australië

22-11-2022 22:05
3

Frankrijk is het WK begonnen met een overtuigende zege op Australië. De regerend wereldkampioen moest even op gang komen, maar won vervolgens met 4-1. Olivier Giroud bereikte een bijzondere mijlpaal.

Frankrijk kreeg in aanloop naar het WK te maken met de ene na de andere blessure. Karim Benzema was het laatste slachtoffer, maar toch kon bondscoach Didier Deschamps nog altijd een ijzersterk team het veld insturen met Kylian Mbappé als absolute blikvanger. De start voor Les Bleus was echter rampzalig.

Vroege voorsprong Australië
Craig Goodwin kon na negen minuten een voorzet in het dak van het doel schieten. Bovendien raakte Lucas Hernández geblesseerd in aanloop naar het doelpunt. Zijn broer Theo Hernández moest hem vervangen. Frankrijk probeerde zich te herpakken na die horrorminuut, maar sloeg een zucht van verlichting toen een poging van Mitchell Duke van grote afstand net naast ging.

Daarna werd de Franse druk dan toch te veel voor Australië. Na een afgeslagen hoekschop bracht Theo Hernández de bal opnieuw in en Adrien Rabiot kopte knap raak. Mathew Ryan (ex-Club Brugge en ex-KRC Genk) was verslagen. Niet veel later ging het mis in de opbouw van The Socceroos. Rabiot legde af op Giroud, die zijn vijftigste interlanddoelpunt maakte. Op slag van rust kreeg Mbappé een enorme kans om het duel in het slot te gooien. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Antoine Griezmann, maar volleerde over.

Net niet voor Giroud, net wel voor Giroud
In de tweede helft was Frankrijk oppermachtig, alleen liet de derde goal even op zich wachten. Giroud volleerde de bal op acrobatische wijze net naast, Mbappé wist ook zijn tweede prima kans niet te verzilveren en een inzet van Antoine Griezmann werd voor de lijn weggehaald. Het was desondanks uitstel van executie voor de Australiërs. In de 68e minuut was het alsnog raak voor Mbappé, die raak knikte na een voorzet van Ousmane Dembélé.

Giroud was echter de man van de avond. De 36-jarige spits maakte twintig minuten voor tijd zijn tweede van de avond. Het was zijn 51e treffer voor Les Bleus, waardoor hij nu samen met Thierry Henry recordhouder is. Het was zodoende een prima avond voor de Franse titelverdediger, al is het afwachten hoe ernstig de blessure van Lucas Hernández is. Denemarken, dat gelijkspeelde tegen Tunesië, is zaterdag de volgende tegenstander.