Mexico en Polen spelen doelpuntloos gelijk en laten koppositie aan Saudi-Arabië

22-11-2022 19:00
5

Mexico en Polen zijn het WK allebei begonnen met een onderling gelijkspel. Na een vermakelijke tweede helft werd het 0-0 tussen de twee landen uit Poule C. Robert Lewandowski pakte een negatieve hoofdrol door het missen van een penalty.

De Polen begonnen met Lewandowski in de basiself. De superspits van FC Barcelona scoorde nog nooit op een WK en was daarom gebrand om dit nu wel te laten slagen. Bij de Mexicanen moest Gerardo Arteaga van KRC Genk vrede nemen met een plekje op de bank.

In de eerste helft was het voornamelijk aftasten voor allebei de ploegen. Echte kansen kwamen er nauwelijks en allebei de teams leken te moeten wennen aan de druk van het spelen op een WK. Een van de opvallende dissonanten was Sanchez. Hij leek het erg moeilijk te hebben aan de rechterkant van het veld en hij kreeg ook de eerste gele kaart van de wedstrijd. Uiteindelijk was er van een honderd procent kans geen sprake.

Na rust begon het duel een stuk attractiever. Het tempo ging omhoog en beide ploegen zochten een stuk meer de aanval op. In de 55e minuut kon Lewandowski aangespeeld worden in de zestien meter en de spits ging neer na een hard duel met Hector Moréno. Het leek shirtje trekken en een hard duel van beide kanten, zo beoordeelde de scheidsrechter het ook. Maar arbiter James Beath besloot, met inmenging van de VAR, uiteindelijk toch dat Polen een penalty kreeg. Een uitgelezen kans voor Lewandowski, maar Guillermo Ochoa (ex-Standard) pakte de inzet. Een zeldzame misser voor de spits en wederom een uitblinkersrol voor de doelman tijdens zijn vijfde WK.

Na de strafschop gingen beide ploegen naarstig op zoek naar de winnende treffer. Ook het inbrengen van Arkadiusz Milik bij de Polen had geen zin. De eindstand bleef 0-0, waardoor Saudi-Arabië nu aan kop gaat in Poule C.