Bouchez vindt boycot WK hypocriet: In politiek moet je je handen vuil maken

Bouchez vindt boycot WK hypocriet: "In politiek moet je je handen vuil maken"

22-11-2022 18:26
10

De voorzitter van de MR heeft aangekondigd dat hij naar Qatar gaat om de Rode Duivels te steunen tijdens het WK 2022. De voorzitter van de Waalse politieke partij reist naar Qatar voor de wedstrijd tegen Marokko. Dat lezen we in het Nieuwsblad. 

De liberaal klinkt scherp in de krant en noemt de boycot van het WK totaal hypocriet. De federale regering besloot eerder deze maand minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib naar Qatar te sturen om een van de groepswedstrijden van de Rode Duivels bij te wonen. Dit besluit veroorzaakte uiteraard de nodige controverse. 

Dus ging de oproep voor een boycot de deur uit. Maar dit zou "totale hypocrisie" zijn, schrijft de MR-voorzitter. "We onderhandelen met Qatar over energie- en bouwcontracten, de Qatariërs hebben ons ook al geholpen tijdens de Afghaanse vluchtelingencrisis, maar als het om voetbal gaat moeten we wegblijven? Het is absurd," zegt Bouchez. 

“Bovendien zal er nooit iets veranderen als we dit soort landen negeren. In de politiek moet je je handen vuil durven maken om vooruit te komen”, besluit Bouchez.