'Monsterbod afgeslagen: PSG wil dubbelslag slaan in Brazilië'

'Monsterbod afgeslagen: PSG wil dubbelslag slaan in Brazilië'

22-11-2022 17:29
1

Het is Paris Saint-Germain menens in de strijd om het Braziliaanse wonderkind Endrick. De Fransen hebben een bod uitgebracht van tachtig miljoen euro op de zestienjarige Endrick en zijn één jaar jongere teamgenoot Estevão Willian, melden Braziliaanse media.

Volgens onder meer Globo en UOL Esporte hoopte PSG een snelle dubbelslag te slaan, maar Palmeiras is niet onder de indruk. De Braziliaanse topclub heeft het voorstel afgeslagen. Het bod bestond uit een vaste transfersom van vijftig miljoen euro, plus dertig miljoen aan bonussen.

Palmeiras wil minimaal zestig miljoen ontvangen voor Endrick, de afkoopsom in zijn contract. Ook Europese grootmachten zoals Real Madrid, FC Barcelona en Chelsea zijn in de race voor de aanvaller, die op jonge leeftijd al veel indruk maakt in eigen land. Hij wordt zelfs gezien als 'de nieuwe Neymar'. Mocht Endrick een transfer naar Europa maken, dan kan dat pas in 2024, wanneer hij achttien jaar is. Zijn contract bij Palmeiras loopt nog door tot de zomer van 2025.

Estevão speelt momenteel nog in de jeugd van Palmeiras. De rechtsbuiten heeft bovendien nog geen profcontract. Dat kan pas zodra hij zijn zestiende verjaardag viert in april 2023. Desondanks lijkt PSG ook voor hem al fors in de buidel te willen tasten.

Palmeiras lijkt de komende maanden enorme bedragen te kunnen ontvangen op de transfermarkt. Middenvelder Danilo staat in de belangstelling van Ajax en Arsenal.