Denemarken komt niet verder dan remise en moet flink aan de bak in Groep D

22-11-2022 16:03 Laatste update: 16:23
1

Denemarken is er niet in geslaagd zijn eerste WK-wedstrijd te winnen. De ploeg van Kasper Hjulmand had grootse moeite met het taaie Tunesië en is niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel.

Denemarken verscheen met Club Brugge-speler Andreas Skov Olsen aan de aftrap. De Deense ploeg droeg tijdens de warming-up een zwart shirt uit protest tegen de organisatie van het WK in Qatar. Om die reden werden de Denen ontvangen met een fluitconcert in Al-Rayyan.

Denemarken had het in de openingsfase lastig tegen het felle Tunesië. Na een klein halfuur dachten de Noord-Afrikanen zelf op voorsprong te komen, ware het niet dat het doelpunt van Issam Jebali werd teruggedraaid wegens buitenspel. Diezelfde Jabali kon zijn land vlak voor rust alsnog op voorsprong zetten, al kwam doelman Kasper Schmeichel dit keer als beste uit de bus.

Voor het rustsignaal kreeg Denemarken een tegenslag te verwerken: Thomas Delaney moest met een blessure naar de kant en werd vervangen door Mikkel Damsgaard. In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde, al werd Tunesië naarmate de tweede helft vorderde steeds verder teruggedrongen. FC Barcelona-verdediger kreeg halverwege de tweede helft dé kans op de 1-0, al raakte hij van dicht bij de paal.

Ook een ultieme afstandspoging van Jesper Lindstrøm en een vermeend penaltymoment konden de Denen niet meer aan de zege helpen, waardoor Denemarken in navolging van Argentinië onverwachts tegen puntenverlies aanloopt. Dinsdagavond 20.00 uur treffen Frankrijk en Australië, de overige landen uit Groep D, elkaar. Denemarken moet zaterdag aan de bak, als Les Bleus om 17.00 uur de tegenstander is.