Meunier duidelijk over commotie: “Dan hadden we niet moeten komen”

Meunier duidelijk over commotie: “Dan hadden we niet moeten komen”

22-11-2022 11:11
10

De One Love-discussie op het WK in Qatar maakt heel wat tongen los. Ook Thomas Meunier sprak op een persconferentie over al de commotie.

Iedereen stapt af van de One Love-aanvoerdersband nadat er werd gedreigd met sportieve sancites. “Wat wil je dat we doen? Als we die band toch dragen, dan riskeren we een boete, een gele kaart, een schorsing... Dan zijn er weinig alternatieven. We weten allemaal hoe het gaat hier.”

Men wist waaraan ze zich konden verwachten. “Op het moment dat we naar Qatar vlogen wisten, we dat er hier andere regels gelden en er zijn veel regels. Er is een groot verschil met de Europese cultuur, maar wij kunnen ons alleen profileren op het veld. Boycotten levert niets op”, citeert Het Nieuwsblad Meunier.

Volgens Meunier valt er niet veel te doen aan de situatie. “Je kunt niet naar hier komen en nu beginnen te protesteren. Als we iets goeds wilden doen, dan hadden we niet naar Qatar moeten komen. Dit land zit in een grijze zone. Iedereen kende vooraf de situatie rond de geschonden mensenrechten.”

Ook andere landen zwichten. “Het WK werd al in 2011 aan dit land toegewezen en het is nu te laat om te klagen. Op een bepaald moment moet je het als speler naast je neerleggen en focussen op voetbal. Wij moeten ons land representeren als voetbalnatie. Er verandert niets. Ook anderen topspelers zoals Christian Eriksen gaven het protest op.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie