Nieuwe WK-blunder: fans zonder kaartje gratis naar binnen bij Senegal-Nederland

Nieuwe WK-blunder: fans zonder kaartje gratis naar binnen bij Senegal-Nederland

22-11-2022 10:26
3

Opnieuw een pijnlijke blunder van de WK-organisatie. Bij het duel tussen Nederland en Senegal zaten honderden mensen zonder kaartje op de tribune van het Al Thumama Stadion. De reden: een storing in het ticketsysteem. De Rode Duivels nemen het op 27 november op tegen Marokko in datzelfde stadion.

Om de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal bij te mogen wonen moesten Nederlandse supporters - die niet werden betaald door organisatie - vooraf grof geld betalen. Door een storing namen andere toeschouwers echter gratis en voor niets plaats op de tribune.

Het duel in het Al Thumama Stadion begon met opvallend veel lege plekken, maar raakte langzaam maar zeker steeds voller door mensen die niet in het bezit waren van een geldig ticket. Een video van Marca toont aan dat fans zomaar het stadion konden binnenwandelen zonder iets te laten zien aan de beveiliging. Ook konden ze gaan zitten waar ze wilden.

Het probleem deed zich ook voor tijdens Engeland - Iran, waardoor ook in het Khalifa International Stadium van Al-Rayyan veel supporters zonder ticket de wedstrijd konden bijwonen. Op de laatste speeldag van de groepsfase nemen de Rode Duivels het in het Al-Rayyan Stadium op tegen Kroatië.