Disciplinaire Raad schiet Antwerp ter hulp: schorsing Janssen stevig verlaagd

Disciplinaire Raad schiet Antwerp ter hulp: schorsing Janssen stevig verlaagd

21-11-2022 22:33
6

Vincent Janssen heeft op enkele uren tijd twee keer goed nieuws gekregen. Eerst en vooral mocht de spits van Louis Van Gaal starten bij de WK-opener van Nederland tegen Senegal (2-0). Daarbovenop kreeg hij ook vanuit ons land nog een leuke opsteker. Zijn schorsing voor na de WK-onderbreking is namelijk stevig verminderd.

In de laatste week van het Belgische clubvoetbal kreeg Janssen nog een rode kaart onder de neus geduwd, meer bepaald in de zestiende finales van de Croky Cup. Op het veld van SK Beveren, waar Antwerp zich wist te plaatsen na strafschoppen, moest de Nederlander al vroeg naar de kant. Na een lijf-aan-lijf-duel met Aleksandar Vukotic reageerde hij met een kleine slaande beweging. Die kwam hem op een uitsluiting te staan.

In eerste instantie had het bondsparket daar nog eens een zware schorsing bovenop gedaan. Janssen zou drie speeldagen effectief moeten brommen, met bijkomend nog eens twee speeldagen voorwaardelijk. Beroep van The Great Old haalde niets uit, maar de Disciplinaire Raad van de bond is de club nu tegemoet gekomen. Zij heeft de schorsing van Janssen herleid naar twee speeldagen, waarvan één met uitstel. Zo moet de spits enkel de achtste finales van de Croky Cup missen. Daarin speelt Antwerp gastheer voor Standard Luik.