Tielemans schat kansen tegen Canada in: Het is fifty-fifty, dit is een WK

Tielemans schat kansen tegen Canada in: "Het is fifty-fifty, dit is een WK"

21-11-2022 22:17 Laatste update: 22:22
13

Op papier openen de Rode Duivels hun WK woensdag tegen de zwakste tegenstander uit hun poule F. Terwijl België uit pot 1 kwam, zat Canada namelijk in de vierde en laatste pot bij de loting. Een duidelijk favorietenrol, zou je dan denken, maar dat ziet Youri Tielemans toch even anders.

"Het is fifty-fifty, dit is een WK, weet je", gaf de middenvelder zijn inzicht op zijn persconferentie. "Het wordt de eerste wedstrijd voor beide ploegen. Zowel voor ons als voor hen wordt het zaak om klaar te zijn voor de uitdaging." Toch ziet Tielemans ook een hemelsbreed verschil tussen de Belgen en de Canadezen. "De meerderheid van hun spelers is nog nooit op een wereldbeker aanwezig geweest, terwijl dat bij ons voor de meerderheid wél geldt."

"Dat neemt echter niet weg dat dit de eerste wedstrijd op deze wereldbeker is. Zoals ik eerder zei, is het dan fifty-fifty", herhaalt Tielemans. Net omdat Canada er voor het eerst in bijna vijftig jaar weer bij is, verwacht hij een gedreven tegenstrever. "Wij zullen klaar zijn om onze partij af te werken en kwaliteit op het veld te brengen, maar ik ben er zeker van dat zij dat ook zijn. Met de motivatie die in beide teams schuilt, wordt het hopelijk een leuke wedstrijd om naar te kijken", denkt Tielemans nog even aan de neutrale toeschouwer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie