OFFICIEEL: Basiskracht van S16 tekent contractverlenging na drie doelpunten in CPL

OFFICIEEL: Basiskracht van S16 tekent contractverlenging na drie doelpunten in CPL

21-11-2022 22:00

Standard Luik heeft een jonge belofte langer aan zich gebonden. Léandre Filipe Kuavita presteerde dit seizoen al uitstekend in de Challenger Pro League en ziet die opmars nu beloond met een verse overeenkomst. 

Via haar Twitter-account maakt SL16, de belofteploeg van Standard, het nieuws rond Kuavita wereldkundig. In het erg korte, bijbehorende bericht op haar website geeft het geen bijkomende informatie over de details van de deal. Voor hoeveel jaar de achttienjarige Kuavita nu heeft bijgetekend, is dus niet bekend. Op zijn kans bij de hoofdmacht moet hij nog wachten, maar voorlopig doet de centrale middenvelder het puik in de Challenger Pro League.

Bij SL16 is Kuavita een vaste waarde. Al veertien keer stond hij er in de basis; geen enkele keer moest hij vanop de bank starten. Ook op het vlak van statistieken kan Kuavita wat voorleggen. Met drie doelpunten en twee assists was hij betrokken bij vijf van de zeventien competitietreffers die SL16, dat op twee na laatste staat, deze jaargang al maakte. Overigens hadden zijn prestaties eerder al een andere beloning opgeleverd: in september mocht Kuavita zijn debuut maken bij de nationale U19.