UPDATE: Kouyaté (ex-Anderlecht) vreest voor rest van WK: “Last van de kuit”

UPDATE: Kouyaté (ex-Anderlecht) vreest voor rest van WK: “Last van de kuit”

21-11-2022 18:41 Laatste update: 22-11-2022 09:11
5

Zit het WK van Cheikhou Kouyaté er al op? De kans lijkt groot, want maandag tijdens SenegalNederland verliet de voormalige speler van RSC Anderlecht op een draagberrie het veld.

In de 68e minuut van de match tussen Senegal en Nederland ging Kouyaté de lucht in. Bij het neerkomen greep de verdediger/middenvelder meteen naar de achterkant van zijn been. De scheidsrechter had de ernst van de situatie door en legde het spel stil.

Kouyaté bleef op de grond liggen en een draagberrie moest op het veld komen. Met de tranen in de ogen werd Kouyaté van het veld gedragen. Na het uitvallen van de speler van Nottingham Forest kwam Pape Gueye tussen de lijnen.

Tweede ster uit
Toen Kouyaté het veld verliet, stond er nog 0-0 op het scorebord. Het uitvallen van Kouyaté is een serieuze domper voor de speler zelf en voor zijn land. Senegal moet het op het WK in Qatar ook al stellen zonder Sadio Mané van Bayern München.

Eerder in de match werd Vincent Janssen (Antwerp) bij Nederland al om tactische redenen vervangen. Noa Lang (Club Brugge) kwam nog niet van de bank. 

Update: Het kan goed zijn dat het WK er opzit voor Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht). De middenvelder viel geblesseerd uit tegen Oranje en ging met tranen van het veld. Bondscoach Aliou Cissé gaf een korte update. “Hij heeft last van de kuit”, citeert Het Nieuwsblad Aliou Cissé. “We zullen zien hoe snel hij terug is, maar de match tegen Qatar is vrijdag al...”