Vormer begrijpt pessimisme over Rode Duivels niet: Die kern is toch sterk?

Vormer begrijpt pessimisme over Rode Duivels niet: "Die kern is toch sterk?"

21-11-2022 20:32
9

De Rode Duivels kunnen woensdag aan het WK beginnen en nemen het op tegen Canada. Onze nationale ploeg hoopt op een prijs, al zien heel wat landgenoten het somber in. Ruud Vormer begrijpt daar maar weinig van.

Volgens Vormer is er geen reden om ook pessimistisch te zijn over de Rode Duivels. "Ik blijf echt wel fan, hoor. Die kern is toch sterk", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Daar lopen enkele wereldtoppers rond. De Bruyne en Courtois, dat is toch niet normaal?"

Vormer geeft dan ook aan dat de Belgen gewoon fier moeten zijn op hun land. "Ik vind dat er in België altijd zo negatief wordt gedaan. Wees toch eens blij dat jullie er gewoon weer lekker bij zijn. Het is wel het grootste toernooi ter wereld, hè. Dat is toch top", klinkt het.

En de Rode Duivels hebben er ook een Vormer als supporter bij. Niet Ruud, wel zoontje Valente. "Hij zou wel eens durven een truitje van de Rode Duivels aantrekken. Al ben ik daar niet zo blij mee", lacht Vormer. "Hij groeit hier natuurlijk op, dus ergens is het logisch."