'Dendoncker moet gissen naar reden achter nieuw statuut bij Rode Duivels'

'Dendoncker moet gissen naar reden achter nieuw statuut bij Rode Duivels'

21-11-2022 17:44
16

De Rode Duivels beginnen woensdag aan het WK met de partij tegen Canada. Daarin zal Roberto Martinez nog enkele keuzes moeten maken. Achterin bijvoorbeeld, waar Zeno Debast de voorkeur lijkt te gaan krijgen op Leander Dendoncker. En die keuze zorgt voor wat kritiek.

Achterin is Toby Alderweireld een zekerheidje, terwijl het nog afwachten wordt of Jan Vertonghen fit raakt voor de eerste interland. Dat duo lijkt, indien fit, alvast zeker te zijn van een basisplek. Daarnaast is het nog de vraag of Martinez voor Dendoncker of Debast zal kiezen. Al lijkt die laatste de voorkeur te gaan krijgen.

Opvallend, want Dendoncker kreeg in het verleden nog een kans op die plek en wist daar ook te overtuigen. Toch heeft hij de concurrentiestrijd met Debast nu verloren, maar de reden daarvoor kent Dendoncker niet.

Bij Het Laatste Nieuws valt vanuit de entourage van Dendoncker namelijk te horen dat de Rode Duivels 'het raden naar' waarom hij uit beeld is verdwenen. Een echte uitleg kreeg hij niet en hij verkommert tegenwoordig vooral op de bank bij de Rode Duivels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie