'Eden Hazard gaat One Love-armband niet dragen'

'Eden Hazard gaat One Love-armband niet dragen'

21-11-2022 14:26 Laatste update: 15:52
32

Eden Hazard, de kapitein van de Rode Duivels, speelt zonder One Love-armband. Dat meldt Het Nieuwsblad. Spelers die de armband wél dragen, riskeren een gele kaart. De FIFA heeft namelijk geen toestemming gegeven om de banden te dragen tijdens het WK in Qatar.

Hazard zou de armband dragen om inclusiviteit aan te moedigen en discriminatie te verminderen. De Engelse bond meldt echter dat een aantal landen dat niet gaat doen. Eén van de genoemde landen is België. Daarnaast werden onder andere Nederland, Duitsland en Denemarken genoemd. De Engelse FA meldt: 'Als nationale federaties kunnen wij onze spelers niet in een positie brengen waarin ze sportieve sancties – waaronder gele kaarten of zelfs uitsluitingen – riskeren', schrijft men.

De FIFA wijst echter wel op een alternatief, namelijk de No Discrimination-campagne en een bijpassende band. Het is echter nog niet helemaal duidelijk hoe deze campagne uitgerold gaat worden tijdens dit WK. In een statement meldt de FIFA dat het wel inclusief wil zien. 'De FIFA is een inclusieve organisatie die wil dat het voetbal ten goede komt aan de maatschappij door goede en legitieme acties te steunen, maar dat moet wel worden gedaan binnen het kader van de competitieregels die bij iedereen bekend zijn', klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie