Janssen in de wolken met WK-selectie: 'Speelde in 2014 nog bij Almere City'

Janssen in de wolken met WK-selectie: 'Speelde in 2014 nog bij Almere City'

21-11-2022 13:45
1

Vincent Janssen gaat in Qatar zijn eerste eindronde met het Nederlands elftal spelen. De aanvaller van Royal Antwerp FC was jarenlang uit beeld vanwege een avontuur in Mexico, maar bondscoach Louis van Gaal haalde hem in zijn laatste periode bij Monterrey weer bij Oranje. Voor Janssen nog steeds een droom die uitkomt.

Janssen kan niet wachten op het begin van het WK. De spits laat zelfs een hoop familie en vrienden overvliegen. "Mijn vrouw, beste vriend, moeder, vader, broertje, zus en haar man met vier kinderen: ze komen allemaal deze kant op", vertelt Janssen aan Het Nieuwsblad. "Aardig wat mensen, ja. Ik heb er zin in. Het is alsof je op de basisschool zit en de laatste dagen naar een vakantie toewerkt. Het is tijd dat het begint."

In 2014 speelde Nederland voor het laatst mee op een WK. Een toernooi dat bij Janssen nog vers in het geheugen zit. De aanvaller speelde in die tijd nog op een heel ander niveau. "De WK’s van 2010 en 2014 zitten nog goed in m’n hoofd. Maar ooit zelf meedoen was meer een droom dan dat het binnen mijn bereik lag. In 2014 speelde ik nog bij Almere City."

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt Janssen zelfs een basisplaats in de openingswedstrijd tegen Senegal. Vanwege een blessure bij Memphis Depay zal de spits van Royal Antwerp FC de voorkeur krijgen. Noa Lang van Club Brugge start op de bank.