WK dag 2: Vrees voor gele armband, Belgisch Oranje en Iran, Bale als spion Amerika

WK dag 2: Vrees voor gele armband, Belgisch Oranje en Iran, Bale als spion Amerika

21-11-2022 12:30 Laatste update: 13:50
4

Het WK is begonnen. Maandag zijn we toe aan dag twee van het toernooi. Drie duels staan er op het programma. Wat kun je verwachten? VoetbalPrimeur.be.

Het programma van 21 november 2022
14u00: EngelandIran
17u00: SenegalNederland
20u00: Verenigde StatenWales

Eerste keer druk programma
Qatar haalde het WK binnen en zorgde er uiteindelijk voor dat het ook de openingsmatch kon spelen. Ecuador nam zondag wraak voor het voetbal en won met 0-2 van het gastland. Maandag gaan we echt los met drie wedstrijden. Senegal en Nederland spelen de tweede match van groep A. Terwijl groep B begint met Engeland – Iran en later op de dag is er Verenigde Staten tegen Wales.

Gele kaart voor OneLove-armband
De aanvoerders van heel wat landen opperden voor het WK dat zij wilden spelen met een speciale band van One Love. De bedoeling van de band is te protesteren tegen elke vorm van discriminatie. Daarmee riskeren zij echter een gele kaart tijdens het WK in Qatar. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk speelt daarom toch niet met de One Love-aanvoerdersband. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) in samenspraak met de aanvoerder besloten. Het is interessant om te zien of andere landen en natuurlijk De Rode Duivels dit voorbeeld volgen.

Janssen start bij Oranje
Royal Antwerp FC spits Vincent Janssen staat maandag aan de aftrap bij de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor Vincent Janssen als vervanger van vaste waarde Memphis Depay, die wedstrijdritme mist. Vincent Janssen komt niet tegenover een nobody te staan. Tegenover hem staat Chelsea-verdediger Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) in de Senegalese verdediging. Voorin moet Senegal het doen zonder sterspeler Sadio Mané. Club Brugge-speler Noa Lang begint op de reserverbank bij Oranje. De grote verrassing binnen het basiselftal van Oranje is keeper Andries Noppert. De keeper speelde nog nooit voor het Nederlands Elftal en maakt maandag zijn debuut.

Elftal Iran heeft Belgisch tintje
Ali Gholizadeh maakt onderdeel uit van de Iraanse selectie, terwijl hij vorig WK nog buiten de boot viel. De 26-jarige rechtsbuiten is dit seizoen een vaste waarde bij RSC Charleroi. Gholizadeh was tijdens de kwalificatie een vaste waarde voor Iran. De kans is dus aanwezig dat hij vanmiddag om 14.00 uur tegen Engeland zij WK-debuut maakt.

Wales heeft wellicht streepje voor
Wales heeft vedette Gareth Bale weer bij de selectie dit WK. Door zijn transfer van Real Madrid naar Los Angeles deze zomer, heeft hij een kijkje in de keuken van het Amerikaanse voetbal kunnen nemen. Bale stond echter slechts twee keer in de basis bij Los Angeles. Uiteindelijk hielp hij zijn ploeg wel mee aan een prijs. Weet Bale ondanks het gebrek aan wedstrijdritme beslissend te zijn tegen de Verenigde Staten?