Lang wil knallen bij Oranje: Een straatschoffie, geen rotte appel

Lang wil knallen bij Oranje: "Een straatschoffie, geen rotte appel"

21-11-2022 12:00
1

Kan Noa Lang maandag al het verschil maken bij Nederland. Johan Boskamp hoopt alvast dat hij iets kan tonen tegen Senegal. Hij kan alvast rekenen op de steun van bondscoach Louis van Gaal. 

"Het is een straatschoffie, maar je kan niet zeggen dat het echt een rotte appel is", zo geeft Boskamp aan bij Het Laatste Nieuws. "Louis heeft zelfs graag een paar van zulke gasten. Van die jongens die net een beetje anders zijn dan normale mensen en schijt aan alles hebben. Bovendien weet Lang dat Van Gaal het beste uit hem halen. Daarom zal hij voor hem altijd door het vuur gaan."

De selectie van Lang is volgens Boskamp ook een tactische beslissing. "Een ander voordeel van Lang is dat hij het bij Brugge gewend is om in het 5-3-2-systeem te spelen. Dat speelt allemaal mee. Daarbij kan hij op meerdere posities uit de voeten. Ook daarom verwondert het me niks dat Louistje hem heeft meegenomen", besluit Boskamp.

Lang heeft voorlopig vijf caps op zijn naam staan voor Oranje. In juni van dit jaar scoorde hij tegen Wales zijn eerste interlandgoal.