Wordt dit het WK van Messi?: 'Wij speelden met de beste voetballer ooit'

Wordt dit het WK van Messi?: 'Wij speelden met de beste voetballer ooit'

21-11-2022 09:40
0

De Argentijnse verwachtingen zijn hooggespannen voor het WK in Qatar. Lionel Messi lijkt beter dan ooit in het shirt van La Albiceleste en Nicolás Tagliafico beaamt dat de 35-jarige ster in topvorm is.

Volgens de linksachter voelt Messi zich 'veel vrijer' in het Argentijnse elftal ten opzichte van voorgaande toernooien. "Het heeft te maken met volwassenheid, ervaring en het feit dat hij vader is", zegt Tagliafico tegen L'Équipe. Maar vooral door de winst de Copa América viel een last van zijn schouders. "Als jij in het nationale team speelt met het gevoel dat je mensen iets verschuldigd bent, dan leg je jezelf heel veel druk op."

"Mensen verwachten altijd meer, maar het feit dat hij al iets gewonnen heeft, maakt hem veel vrijer", vervolgt de linksback, die weet dat Messi staat te trappelen voor het WK. "Hij kan er het beste van maken én verkeert in topvorm."

Tagliafico is trots dat hij samen op het veld staat met Messi. "Als je met hem praat, krijg je het gevoel dat hij gewoon een andere speler is. Maar dan zie je wat hij kan doen met een bal, het is ongelooflijk. Wij kunnen onze kleinkinderen vertellen dat we hebben gespeeld met de beste ooit. Het maakt ons nederig. Hij heeft geen woorden nodig, hij geeft ons het goede voorbeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie