De Bilde ziet Debast starten bij Rode Duivels: “Maar hij heeft niet overtuigd”

De Bilde ziet Debast starten bij Rode Duivels: “Maar hij heeft niet overtuigd”

21-11-2022 09:01 Laatste update: 09:02
49

Woensdag is het dan zover. De Rode Duivels bekampen Canada en gaan op zoek naar een goede start van het WK. Na een nederlaag in de vriendschappelijke pot tegen Egypte, hoopt de hele natie op een betere prestatie (hopelijk rijmt het voetbal ook op woensdag). 

Gilles De Bilde is ter plekke in Qatar en geeft zijn kijk op de zaken. Een van de grote discussiepunten blijft toch de achterhoede. Dat Thibaut Courtois het doel verdedigt staat buiten kijf. De drie die voor hem zullen postvatten staan echter wel ter discussie. 

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld lijken hun derde WK te starten met een plek in de basiself. De eerstgenoemde sukkelde afgelopen week nog met een spierblessure maar dat zou ondertussen ook van de baan moeten zijn. Het vraagteken staat op die derde plek. De jonge Zeno Debast zou volgens De Bilde wel eens in de basis tegen Canada kunnen staan. “Het zou logisch zijn mocht Debast starten tegen Canada, maar hij heeft niet overtuigd”, klinkt het bij De Bilde.

Andere kanshebbers zijn Arthur Theate, Wout Faes en Leander Dendoncker. "Dendoncker speelde uitstekend in Polen, maar later leek hij niet meer de kansen te krijgen, of hij dan voor iemand als Theate of Faes kiest is ook onduidelijk. Nogmaals, volgens de logica zou Debast starten", besluit De Bilde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie