David (ex-Gent) vol vertrouwen: “Natuurlijk kunnen we de Rode Duivels verslaan

David (ex-Gent) vol vertrouwen: “Natuurlijk kunnen we de Rode Duivels verslaan"

21-11-2022 08:15
8

De Lille-spits en ex-KAA Gent koestert grote Canadese ambities. Spelen tegen België zal speciaal zijn, maar hij wil vooral zijn stempel drukken op het toernooi. Samen met Tajon Buchanan, Cyle Larin en Liam Fraser brengt Jonathan David een extra Belgische tint aan de wedstrijd van woensdag. 

Zondag laat in het trainingscentrum van Canada spreekt David met de pers en DH Sport. Het is een understatement om te zeggen dat hij uitkijkt naar het duel met België. "We hoeven niet gemotiveerd te worden door de coach om te weten dat we een grote afspraak voor de boeg hebben”, klinkt het bij de spits. “We weten waar we staan, we gaan spelen tegen het tweede team van de wereld, en we zullen 100 procent moeten zijn."

Als David zijn stempel wil drukken dan gaat hij wel Thibaut Courtois moeten passeren. Een klus die niet meteen makkelijk is. Dat beseft de spits ook wel. Hij gelooft oprecht dat Courtois de beste keeper ter wereld is, maar het is niet onmogelijk dat hij een doelpunt maakt. "Hij heeft vorig seizoen laten zien dat hij een van de beste, zo niet de beste keeper ter wereld is, maar onmogelijk is het natuurlijk niet," glimlacht David

Op de vraag van een Canadese journalist of Canada België kan verslaan, antwoordde de voormalige Buffalo man: "Natuurlijk kunnen we winnen, we hebben vertrouwen in onze capaciteiten", klinkt het. "Mijn tijd in België was een goede tijd. Ik heb me daar kunnen ontwikkelen, bij een club die vertrouwen heeft in jonge spelers. Maar tegen België woensdag zal ik niet twijfelen."