Witsel hoopt op steun: “Moeten wel wat positief blijven over Rode Duivels”

Witsel hoopt op steun: “Moeten wel wat positief blijven over Rode Duivels”

21-11-2022 07:58
7

Nog twee keer slapen en de Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd op het WK in Qatar. De wedstrijd tegen Egypte is verleden tijd, maar lessen moeten toch getrokken worden uit de oefenpartij. Dat meent ook Axel Witsel

Het was niet meteen overtuigend tegen Mo Salah en co. Een 2-1 nederlaag met gevolg. Toch gelooft Witsel dat de partij niet te veel invloed mag hebben. "Het is wel goed dat dat net voor het WK is gebeurd", klinkt het bij Witsel op Sporza. 

De algemene tendens is minder positief dan afgelopen toernooien van de Belgen. Maar de middenvelder van Atlético Madrid gelooft dat het nu wel welletjes is en dat iedereen erin moet beginnen geloven. "We moeten wel wat positief blijven over de Rode Duivels”, aldus Witsel. “Het is jammer dat we enkel over die match tegen Egypte spreken."

"Het is jammer dat we die match tegen Egypte aangepakt hebben als een vriendschappelijke match en niet als een voorbereidingsmatch", getuigt Witsel. "We hebben ons niet aan het plan gehouden, speelden niet genoeg via de flanken en creëerden te weinig kansen. Maar het is goed dat dat net voor het WK is gebeurd", besluit de middenvelder.