Ook Witsel verwacht erg veel van Onana: Dat is wat onze groep nog nodig had

Ook Witsel verwacht erg veel van Onana: "Dat is wat onze groep nog nodig had"

20-11-2022 23:31 Laatste update: 23:37
5

Amadou Onana zou wel eens één van de uitblinkers kunnen worden voor de Rode Duivels in Qatar. De rijzige middenvelder van Everton FC is er voor het eerst bij. Volgens sommigen ligt voor hem een rol à la Marouane Fellaini in het verschiet. Axel Witsel begrijpt waarom.

In zijn periode als international was Fellaini vaak van goudwaarde voor de Duivels. Dankzij zijn gestalte, kopbalsterkte en diepgang richting vijandelijke zestien meter maakte hij vele tegenstanders zenuwachtig. Onana zou dat ook kunnen, denkt Witsel. "Hij heeft een beetje een uitzonderlijk profiel. Fysiek is hij indrukwekkend. Hij doet wat denken aan Fellaini", klonk het op zijn perspraatje.

Volgens Witsel is Onana dan ook een welgekomen kracht binnen de selectie. "Dat is wat onze groep nog nodig had", voegt de Luikenaar er nog aan toe. Voor Onana gaat het in ieder geval bijzonder hard. Tot dusver speelde hij nog maar 119 minuten voor de Rode Duivels, verspreid over twee duels in de Nations League. Op het WK lijkt hij met Youri Tielemans en Witsel te zullen moeten strijden om een basisplek. In de laatste voorbereidingspartij tegen Egypte kreeg Onana geen speeltijd. Een teken aan de wand?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie