Hazard moet zich meer inspannen: Nu ga je doen wat verwacht wordt in de pocket

Hazard moet zich meer inspannen: "Nu ga je doen wat verwacht wordt in de pocket"

20-11-2022 23:12
6

De splijtzwam Eden Hazard zal ook de komende dagen het Belgische voetbalnieuws domineren. In de generale repetitie tegen Egypte (1-2-verlies) oogde de aanvoerder weer flets en onzeker. Gert Verheyen geeft hem nog niet helemaal op, maar heeft wel enkele werkpunten.

Bij Villa Sporza kreeg Verheyen het vraagstuk-Hazard voor de voeten geworpen. Om zijn analyse aan te vatten, verwees hij naar het doelpunt van Loïs Openda, dat uiteindelijk niet meer dan een voetnoot zou blijken. Hazard was toen al naar de kant, maar vanop zijn positie zorgde Yannick Carrasco voor de nodige diepgang, gevolgd door de assist. "Het is juist dat wat ontbreekt bij Hazard", vindt Verheyen.

De analist legt diepgaander uit. "Hij zwerft heel graag uit naar de kant, waar Carrasco al loopt. Eigenlijk lopen ze elkaar daar voor de voeten. Hazard vraagt steeds de bal in de voet, heeft nooit meer diepgang zonder bal", is Verheyen streng. Toch blijft hij geloven dat Hazard in principe een meerwaarde kan zijn op die positie, zelfs als basisklant. "Maar dan moeten ze hem wel eens zeggen: nu ga je doen wat er verwacht wordt van een pocketspits."

Aan de tafel van Villa Sporza werd opgemerkt dat Hazard behoorlijk nederig was op zijn persconferentie. Een mooie eigenschap, al ziet Verheyen dat enigszins anders. "Tegelijkertijd wijst dat ook op zijn gebrek aan ambitie, iets wat hem al vaker is verweten. Hij heeft niet de drive, de ambitie om de beste te willen blijven. En dat zal niet meer veranderen."