Zwak optreden van WK-loos Italië resulteert in verliespartij tegen Oostenrijk

20-11-2022 22:59
3

Italië heeft zondagavond een oefenduel verloren. De ploeg van Roberto Mancini werd door Oostenrijk met 2-0 verslagen. Italië kwalificeerde zich niet voor het WK, ondanks de EK-winst in 2021.

Tegen Oostenrijk slaagden de Italianen er niet in om de pijn van het niet actief zijn op het WK van zich af te voetballen. Sterker nog, al vroeg in de wedstrijd kwam Italië op achterstand door toedoen van Xaver Schlager na goed voorbereidend werk van spits Marko Arnautović. Italië had in de eerste helft wel balbezit, maar deed daar bijzonder weinig mee. Er zat geen fut in. In de slotfase van de eerste helft werd de voorsprong van Oostenrijk verdubbeld door Real Madrid-verdediger David Alaba, die raak schoot uit een vrije trap: 2-0.

In de tweede helft veranderde er niet zo veel aan het spelbeeld. Er werd door Italië een te laag tempo gehanteerd om gevaar te creëren. Giacomo Raspadori kwam nog wel dichtbij, maar doelman Heinz Lindner wist te redden. Ook met Federico Chiesa in de ploeg kon het verschil niet gemaakt worden. In de laatste minuten van de wedstrijd zette Italië flink aan, maar dat kwam veel te laat.

Er werd niet meer gescoord en dus eindigde het duel in een 2-0 overwinning van Oostenrijk. Italië wist zich niet te plaatsen voor het WK door een verrassende nederlaag tegen Noord-Macedonië. Ook Oostenrijk haalde het WK in Qatar niet.