Oranje moet Mané niet vrezen op het WK: 'Maar wij hebben ook een gemis'

Oranje moet Mané niet vrezen op het WK: 'Maar wij hebben ook een gemis'

20-11-2022 19:25
2

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal snapt dat Senegal baalt van de afwezigheid van Sadio Mané, maar stelt dat Nederland met Memphis Depay ook een topspeler mist. 

"De eerste wedstrijd is altijd de belangrijkste, de wedstrijd die de toon zet voor het vervolg van het toernooi. Senegal is de kampioen van Afrika, dus niet zomaar een tegenstander", zegt Van Gaal op de persconferentie. "Wij hebben een gemis omdat Memphis Depay niet begint en zij dat Sadio Mané niet speelt. Het is de vraag hoe beide teams het op gaan lossen. Zo zie ik de wedstrijd tegemoet."

"Mané is een bijzondere voetballer. Ik wilde hem graag hebben toen ik manager was van Manchester United. Mané kan een wedstrijd openbreken en ik denk dat Senegal hem erg gaat missen, maar wij missen ook onze topscorer en assistenkoning", zegt Van Gaal.

"Ik ben bedroefd voor hem", zegt aanvoerder Virgil van Dijk, die bij Southampton met Mané speelde. "Ik weet hoe hard hij hiervoor heeft gewerkt. Hij wil belangrijk zijn voor Senegal en dat is hij de afgelopen tijd ook zeker geweest. Het is een groot gemis voor Senegal. Hopelijk kunnen wij er wat voordeel uit halen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie