Vanzeir kiest ‘Starting Eleven’ voor het WK: “David (ex-Gent) is opvulling”

Vanzeir kiest ‘Starting Eleven’ voor het WK: “David (ex-Gent) is opvulling”

20-11-2022 16:01

Dante Vanzeir mocht niet mee op het vliegtuig richting Qatar. De spits van Union Saint-Gilloise gaat ongetwijfeld wel volop supporteren voor zijn vrienden in de nationale ploeg. Sporza vroeg de spits zijn ’Starting Eleven’ samen te stellen.

"Ik ga voor verdedigers die kunnen scoren op stilstaande fases, middenvelders uit topteams en aanvallers met een neus voor goals", klinkt het bij Vanzeir. Een aanvallende ploeg die volgens Vanzeir zeker doelpunten zullen maken. Hij gelooft dat aanvallers en middenvelders meer zullen opleveren dan verdedigers en kiest daarom voor een erg aanvallend ingestelde ploeg. 

Thibaut Courtois staat als nummer één tussen de palen. In de achterlinie kregen Virgil Van Dijk, Marquinhos en Ruben Dias een plekje in de elf van Vanzeir. De drie namen staan alleszins garant voor een solide verdediging. Maar ook het scorend vermogen van de driemans defensie is belangrijk volgens Vanzeir. "Secure verdedigers die kunnen scoren op stilstaande fases en veel clean sheets kunnen verzamelen."

"In het middenveld heb ik veel geïnvesteerd in sleutelspelers van topteams. Neymar en Raphinha zijn met Brazilië topfavoriet voor de wereldtitel", klinkt het. "Messi wordt met Argentinië de grootste uitdager van de Brazilianen. Modric is dan weer de motor van Kroatië." Een glamoureus middenveld moet voor de creativiteit zorgen, maar Vanzeir verwacht ook doelpunten. 

In de spits kiest Vanzeir voor het duo Kylian Mbappé en Memphis Depay. "Spitsen die gemakkelijk een goaltje meepikken", klinkt het bij Vanzeir. "Depay kan met Nederland een goed toernooi spelen, de poule van Oranje is ook niet de moeilijkste." Als laatste aanvallende troef stelt Vanzeir Jonahan David op. De ex-Gentenaar vervolledigt het spitsentrio. "David is opvulling in mijn team, al kan Canada hier en daar wel verrassen."