Doku gelooft volop: “De minuten tegen Egypte hebben mij echt goed gedaan”

Doku gelooft volop: “De minuten tegen Egypte hebben mij echt goed gedaan”

20-11-2022 15:29
5

Jeremy Doku barst van de ambitie voor dit WK. Na een sterk EK van de jonge Rode Duivel mocht hij opnieuw mee met de rest van de selectie. Toch waren er, voor de bekendmaking van de finale 26 namen, hier en daar wel wat twijfels. 

We zullen zondag in een persconferentie één ding over Jeremy Doku te weten zijn gekomen. "Ik hou niet van vliegen," verklaarde hij. Een vlieg bleef rond zijn oren zoemen en de jonge Duivel gaf meteen een frisse inbreng. We zagen ook hoe ambitieus hij was, maar dat wisten we al. "Ik wil mijn stempel drukken op dit WK," kondigde hij aan, vol vertrouwen. 

“Ik weet niet zeker of ik een stempel zal kunnen drukken op dit WK," zei hij, "maar ik wil een stempel drukken op dit WK." Na zijn blessureleed brandt er vuur in zijn borst. Vijftien maanden lang speelde hij niet meer voor de Duivels, woensdag is hij er hoogstwaarschijnlijk bij voor de openingswedstrijd van de Belgen. "Mijn laatste keer was op het EK tegen Italië. Die acht minuten tegen Egypte afgelopen vrijdag hebben me goed gedaan”, klinkt het. “Ik ben zo vaak uit het spel geweest dat ik geniet van elk moment op het veld. Ik heb nog steeds vuur in mijn benen en dat wil ik laten zien."